Reflecties

Roos van Urk:

Voor deze opdracht moesten wij een virtuele school gaan bouwen. Een interessante opdracht waar je veel over kan brainstormen met je groepje. We hebben dan ook een prachtige groep mensen bij elkaar gevoegd! Voordat kwartiel 2 begon hadden wij onze groep al gemaakt. Onze samenwerking verliep erg goed. Ik denk dat dit mede mogelijk is doordat we het buiten de studie ook erg goed met elkaar kunnen vinden. Na de eerste les zijn we meteen bij elkaar gekomen. We hebben als groep goed overlegd en de taken netjes verdeeld. Wanneer we samen kwamen hebben we elkaar goed kunnen helpen maar ook elkaar mooie feedback kunnen geven. Hierdoor zijn we samen tot een prachtig eind resultaat gekomen. 

Marieke De Vries:

Dit was een leuke en interessante opdracht om te maken. Vooral omdat je op deze manier naar de toekomst kijkt voor jezelf ( en groepsgenoten) en het onderwijs. Hierdoor krijg je een beeld in wat voor een onderwijs jezelf zou willen werken in de toekomst.  We wisten dat deze opdracht eraan zat te komen. In kwartiel 2 hebben we dit groepje al samengesteld. De samenwerking tussen ons verliep erg goed. Als groep hebben we bij elkaar gezeten en met elkaar een planning gemaakt, wie er met welk onderdeel bezig ging. Dit was in duo's en niet alleen. We hadden snel al een beeld over hoe ons onderwijs eruit zou moeten zien. Meerdere keren zijn we bij elkaar gekomen om de resultaten met elkaar te bespreken en waar we nog aan moesten werken. We luisterden goed naar elkaar en feedback pakten we goed op. Iedereen was actief bezig met zijn of haar onderdeel en we hoefde nergens achteraan. De samenwerking tussen de groepsgenoten was echt fijn, ik zou er zeker ook weer voor kiezen om met deze studenten samen te werken. Als ik terugkijk naar de opdracht, ben ik zeer tevreden over het resultaat. 

Leon Reekers:

Ik was erg blij met dit groepje. We hadden het groepje al gemaakt voordat kwartiel 2 begon. Hier waren ook al afspraken gemaakt over hoe we de zaken aan gingen pakken. Na de eerste les zijn we gelijk begonnen aan het voorbereiden van onze school, visie en website. Al snel waren we eruit wat we graag als eindresultaat wouden zien. Gedurende het kwartiel hebben we meerdere keren met elkaar gezeten en samen gewerkt aan de virtuele school. Deze bijeenkomsten vond ik erg prettig en er ontstonden weinig discussies over zaken waar we het niet over eens waren. Integendeel juist, deze samenwerking verliep erg soepel. De communicatie was ook erg goed. Ik ben erg tevreden met de uitkomst van onze school en de samenwerking. 

Bram Wichers Schreur

Wat een topteam hebben wij! Als groep zijn wij vroeg begonnen met de opdracht. Toen wij de opdracht kregen heeft iedereen ideeën bedacht over de visie van de school. We hebben hier samen voor gezeten en de verschillende ideeën samengevoegd tot 1 visie en waren hier al snel uit. We hebben de taken verdeelt en iedereen heeft zijn of haar taak gedaan. We zijn een paar keer bij elkaar gekomen om te kijken hoe ver iedereen er mee was en of we elkaar konden helpen. Dit heb ik als heel prettig ervaren. We hebben een duidelijk beeld over hoe wij ons onderwijs in willen richten. Tijdens de periode hebben we nauwelijks tot geen discusseis gehad en waren we het met elkaar eens. Ik ben erg tevreden met het resultaat en met de samenwerking met de rest van de groep!

Mika Schurink

Toen ik mij bij dit groepje voegde was ik gelijk super blij. Wij kunnen niet alleen erg goed met elkaar buiten school. Ook schoolgericht zijn wij een erg sterk team. Wij hebben gelijk na de eerste les een meeting gepland en samen alles overlegd. Wij kwamen al snel tot een visie en een taakverdeling. Iedereen is actief bezig geweest met zijn of haar taken. Ook was de communicatie tussen onze groep erg goed. Ik ben zeer tevreden met onze samenwerking en ons eindresultaat.