school van de toekomst 

Opleidingsschool 

Op school is er ruimte voor studenten die in het onderwijs willen. wij zijn een opleidingsschool, op deze manier krijgen we te maken met nieuwe ideeën en aanpakken wat de studenten meekrijgen vanuit de opleiding. Zo kunnen we als school blijven vernieuwen.

Doordat OBS de Expeditie een openbare school is, is iedereen bij ons welkom. Wij zijn een multiculturele ontmoetingsplaats, hierbij vinden wij het belangrijk dat elk kind zich geaccepteerd voelt en dat we respect hebben voor elkaar ongeacht waar je vandaan komt. OBS de expeditie een school waar samenwerken wordt gestimuleerd. zo leren leerlingen meer voor elkaar opkomen, rekening houden met elkaar en elkaar respecteren.

Wij richten ons op de toekomst waar wij gebruik maken van technologische voorzieningen. Wij maken gebruik van Chromebooks/ tablets, maar wij willen zeker ook nog gebruik maken van boeken en schriften. Dit vinden nog een belangrijk aspect voor de ontwikkeling van het kind. 

Wij zijn de school van de toekomst. Als eerste willen wij het onderwerp duurzaamheid bespreken. Buiten en binnen onze school is te zien dat wij denken aan een groene leeromgeving. In 2032 is duurzaamheid een belangrijk begrip. Basisschool de Expeditie zet zich in voor een beter milieu, dit is te zien aan onze moestuin, zonnepanelen en het project ''bomen planten''. 

Binnen onze school vinden wij bewegen erg belangrijk. Naast het bewegingsonderwijs in de gymzalen, komt dit ook terug in de klas. Dit doen wij door bewegend leren

kinderen ontwikkelen verschillende vaardigheden bij het vak muziek. Het vak muziek wordt bij ons daardoor veel aangeboden op school. Overal om ons heen horen we muziek. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen na vier jaar muziekles een een hoger IQ ontwikkelen ook ter bevordering van de cognitieve ontwikkeling (Rinze van der Lei, Lieuwe Noordam en Frans Haverkort, 2016)