De rol van de leerkracht

De leerkrachten binnen onze school hebben veel invloed op de ontwikkeling van uw kind. Daarom leggen wij hieronder de rollen van de leerkracht uit.

Ontwerper:

Door het hebben van verschillende thema's binnen onze school hebben we in elke klas een creatieve leerkracht staan. De leerkrachten zorgen voor plezier tijdens de lessen.

Expert:

Elke leerkracht op de school heeft de opleiding tot leerkracht basisonderwijs afgerond. De leerkrachten hebben voldoende kennis en vaardigheden om de leerlingen op school te ondersteunen.

Model:

Iedereen binnen de school is zich bewust van de voorbeeldfunctie die ze hebben. Door het besef hiervan krijgen de leerlingen het goede voorbeeld te zien en worden ze op sociaal gebied ondersteund.

Coach:

Voor kinderen is niet altijd het leukste wat er is. Ondanks dat wij het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk maken voor de kinderen kan het zijn dat uw kind moeite met de leerstof heeft of het onderwerp niet leuk vindt. De leerkrachten op school stimuleren en motiveren de leerlingen om de leerstof goed in zich op te nemen.

Onderzoeker: 

Als leerkracht zijnde proberen wij op school zo dicht mogelijk bij de leerlingen te komen. Dit doen wij door te observeren, dingen waar te nemen en nieuwsgierig te zijn. Deze vaardigheden hebben onze leerkrachten om uw leerling te begrijpen en te helpen waar dat nodig is.